Арсен Венгер може да напусне мениджър пост в Арсенал след края на сезона и да бъде заменен от Микел Артета, съобщава „Mirror“.

Арсенал изостава на 23 точки от лидера в класирането на Висшата лига Манчестър Сити.

В момента Артета е асистент на мениджъра на „гражданите“ Хосеп Гуардиола.

Изпълнителният директор на Арсенал Иван Газидис смята, че Артета е най-добрият вариант за заместник на Венгер в момента.

Артета прекара пет сезона в Арсенал от 2011 до 2016 година, като в последните два от тях носеше капитанската лента.

Очакванията бяха, че след края на кариерата си той ще се присъедини към треньорския щаб на Венгер, но вместо това 35-годишният бивш испански национал предпочете да се учи от Гуардиола.

Арсенал разглежда Карло Анчелоти също като сериозен претендент за заместник на Арсен Венгер, ако французинът напусне тима след края на сезона.

Въпреки огромния натиск в края на миналия сезон, Венгер все пак сключи нов контракт за две години с "артилеристите".

Той обаче не успя да си върне доверието на запалянковците, а напротив - все повече фенове са на мнение, че клубът се нуждае от нов мениджър и кардинални промени.

"Evening Standard" съобщава, че ръководството на Арсенал ще изслуша позицията на 68-годишния Венгер след края на настоящата кампания и ще даде оценка за свършената от него работа.

Засега не е взето решение за бъдещето на специалиста, но в целия клуб цари чувството, че е дошло време за край на ерата на Венгер.

По тази причина ръководителите са насочили вниманието си към най-подходящите кандидати за негов заместник и на първо място в списъка е Анчелоти, работил с грандове като Байерн, Реал ,Милан, ПСЖ и Челси.

58-годишният Анчелоти в момента е без работа и според негови близки предпочита варианта да се върне на Острова, ако някой от грандовете пожелае това.