Наставникът на Арсенал Микел Артета коментира пред медиите, че неучастието на "артилеристите" за трета поредна година в Шампионска лига сериозно влияе на финансовите резултати и състояние на клуба.

Точните цифри не бяха споделени от испанския специалист, но загубите явно ще играят роля по време на летния трансферен прозорец.

"Арсенал търпи сериозни финансови загуби заради неучастието си в Шампионска лига. Във финансово отношение загубите са доста сериозни, тъй като структурата на клуба е построена така, че отборът е длъжен регулярно да участва в Шампионска лига. Една или две години е възможно това участие да се пропусне, но след това трябва да бъде взето решение", коментира Артета цитиран от Goal.com.

"Намираме се в трудна ситуация, отборът не играе добре, а това рефлектира в класирането. Реалностите са такива, трябва да се огледаме и да вземем най-доброто решение. Нямаме право на грешка", добави той.

В класирането след изиграването на 28-ия кръг Арсенал заема 10-ото място с мач по-малко, като изоставането му от отборите от топ 4 е 8 точки, а от петия в класирането е 5 точки.