Мидълзбро стана третият от четирите участника в плейофите за класиране в Премиършип. Боро и математически подкова участието си в допълнителните срещи след сезона след успех с 2:0 над Милуол на своя "Ривърсайд". 

Този мач започна страхотно за домакините, които изпуснаха два страхотни шанса, преди да открият в 12-та минута. Тогава Брит Асомбалонга получи топката в наказателното поле, преодоля двама защитници и с хубав удар покрай вратаря и с помощта на гредата оплете топката в мрежата. 

Имаше две страхотни ситуации до почивката в полза на домакините, но Асомбалонга и Стюарт Даунинг не можаха да оползотворят усилията на съотборниците си. Милуол също пропусна един шанс и така почивката дойде с гол аванс. 

След нея развръзката дойде в 64-та минута. Тогава Боро стигна до втори гол, който беше подарък от вратаря Джордан Арчър. Той не успя да улови едно лесно центриране и плесна топката на крака на Джонатан Хоусън, който на празна врата направи 2:0. 

При този резултат завърши и битката и след него Мидъзлбро взе трите точки. С тях в актива си северняците имат 75 в актива и са недостижими на четвъртата позиция. Милуол с 69 точки е под чертата за плейофите, но има шанс да мине над нея в последния кръг.