Мидълзбро по категоричен начин подпечата участието си във финалния плейоф за влизане във Висшата лига на Англия, след като разби на собствен терен Брентфорд с 3:0. Така момчетата на Айтор Каранка с общ резултат от двата мача 5:1 вече планират пътуването си за сблъсъка на „Уембли“, където на 25 май ги чака победителя от другата полуфинална двойка Норич-Ипсуич (1:1 в първия мач).

Лий Томлин, Кике и Албърт Адома забиха по едно попадение във вратата на Дейвид Бътън, който положи максимални усилия да спаси „пчеличките“ от по-тежко поражение.

Предвид преднината си от първата среща, домакините започнаха доста спокойно и всъщност опитаха да предоставят инициативата на съперника. Брентфорд обаче като че ли не си повярва, а унинието на гостите се задълбочи още повече след първия гол в 22-ата минута. Адома намери Томлин пред дъгата, а крилото веднага шутира по посока на вратата. Топката отскочи от гърба на Харли Дийн и се насочи още по-точно в горния ляв ъгъл, което не остави особени шансове за Бътън.

Второто попадение падна в 55-ата минута, когато Кике удвои. Йеле Восен бе изведен на чудесна позиция, ала не можа да преодолее Бътън. Топката все пак отиде у испанеца, който пред празната врата първо финтира Дийн, а после се разписа с лекота.

Последният пирон в ковчега на Брентфорд бе забит в 78-ата минута след удивителна комбинация между Томлин и Адома. Тъмнокожият футболист разигра технично двойно подаване с автора на първия гол, който пък с пета и с гръб към вратата го изведе сам срещу вратаря. Адома запази хладнокръвие и финтира Бътън, след което стреля високо, за да не даде шансове на застаналите пред голлинията играчи на противника.