Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг не е получил уверение, че ще остане начело на отбора и след края на сезона, твърди The Mirror. Натискът върху нидерландеца се засили с тежкото поражение с 1:3 в градското дерби срещу Манчестър Сити в неделя, което остави Юнайтед на шесто място и на 11 точки зад четвъртия Астън Вила, а до края на кампанията остават 11 мача.

Според информацията, бъдещето на Тен Хаг ще зависи от това дали ще успее да класира „червените дяволи“ за Шампионската лига догодина, но тъй като това изглежда все по-малко вероятно, на „Олд Трафорд“ вече разглеждат кандидати за негов наследник. Въпреки несигурността около позицията на Тен Хаг, се твърди, че мениджърът е имал положителни разговори с новия съсобственик на клуба сър Джим Ратклиф и неговата дясна ръка сър Дейв Брейлсфорд.

Gulliver/GettyImages
68 снимки

Смята се, че тримата са се обединили относно дългосрочна стратегия за Юнайтед, но нидерландецът знае, че единственият начин да запази работата си е като печели на терена. Въпреки че Тен Хаг вече работи с ръководството относно трансферните цели за лятото и предсезонното турне в САЩ, няма гаранция, че той ще остане начело за началото на следващия сезон.

Следващите два мача на Юнайтед може да имат огромно значение за бъдещето на Тен Хаг. В събота „червените дяволи“ са домакини на Евертън във Висшата лига, където всичко освен победа ще се счита за провал в битката им за Топ 4. Този сблъсък ще бъде последван от четвъртфинала за ФА Къп на „Олд Трафорд“ срещу големия съперник Ливърпул на 17 март, което е последният шанс на Юнайтед да спечели трофей този сезон.