Новопривлеченият плеймейкър на Манчестър Юнайтед Хенрих Мхитарян обясни причините, поради които все още не може да се пребори за титулярно място. Арменският национал заяви, че все още има доста работа, която да свърши, за да се приведе във форма.

27-годишният футболист се присъедини към „червените дяволи“ след сериозни дрязги между него и бившия му тим Борусия Дортмунд. В крайна сметка манчестърци броиха 26,3 милиона паунда, за да привлекат Мхитарян.

Очакваше се арменецът да бъде титуляр в тима на Жозе Моуриньо, ала за последно го видяхме на терена при загубата 1:2 от Манчестър Сити на 10 септември. Мхитарян започна титуляр, но игра доста бледо и логично бе сменен на почивката.

„Не бих казал, че е контузен, но не мога да кажа, че е и готов на 100 процента“, коментира Моуриньо относно футболиста. „Когато някой не е напълно готов, винаги си мисля за онзи труден момент, когато трябва да печелиш мача. Тогава предпочитам да имам играчи, които са на 100 процента готови и физически, и психически“, добави Моуриньо.

Португалецът обаче има поводи да се надява на скорошно включване на Мхитарян. „Наистина се радвам, че започнах да тренирам с отбора и сега започна да възвръщам формата си“, написа арменецът в „Туитър“.