Полузащитникът на Арсенал Месут Йозил не съжалява за престоя си в клуба. 32-годишният плеймейкър изпадна в немилост при мениджъра Микел Артета и бе оставен извън състава този сезон.

"Имаше много възходи и спадове, но в края не съжалявам, че бях част от Арсенал. И ако трябва да бъда честен, мачовете през февруари и март преди паузата заради пандемията ми донесоха много радост. Но след паузата нещата се промениха", каза Йозил в отговор на въпрос по време на беседа с фенове в Туитър.

Йозил премина в Арсенал от Реал Мадрид през 2013 година и има 44 гола в 254 мача във всички турнири за лондончани.

Играчът, който има договор до края на сезона и според информации получава по 350 000 паунда на седмична заплата, има предложения от турския Фенербахче и американския ДС Юнайтед и може да напусне Арсенал още през зимния трансферен прозорец.

"Фенербахче е като Реал Мадрид в Испания. Най-големият клуб в страната. Всеки германец от турски произход подкрепя някой турски отбор като дете в Германия. Моят беше Фенербахче. Има две страни, в които искам да играя футбол, преди да се откажа - Турция и САЩ. Ако отида в Турция, ще играя само за Фенербахче", каза още Месут Йозил.