Новият капитан на Арсенал Пер Мертезакер стресна феновете на тима с прогнозата си, че отборът отново може изпита познатите трудности в битката с останалите големи конкуренти във Висшата лига.

Макар че през отминалата кампания „топчиите“ се оформиха като един от фаворитите за трофея предвид трудностите на Манчестър Юнайтед и Челси, те не успяха да дадат отпор на изненадващия първенец Лестър.

Дотук единственото голямо име, което пристигна на „Емиратс“, бе Гранит Джака, за когото бяха платени 30 милиона евро на Борусия Мьонхенгладбах. „Ако разгледаме как се разви миналия сезон, имахме голям късмет да завършим втори“, сподели Мертезакер пред вестник „Сън“. „Обърнахме събитията в края и беше малко чудо, че завършихме след шампиона.“

„Това, което ни разочарова много, бе, че Лестър успя да се възползва от грешките на всички други големи отбори, а ние не сторихме същото. Разбира се, грандовете ще са по-силни сега. Това очаквам от тях след привличането на доста нови футболисти. Трансферният бизнес тече и ние участваме в него, но няма да ни бъде лесно този път, особено с новите попълнения в другите отбори.“

„Трябва да бъдем по-силни и очаквам с нетърпение да видим как ще се конкурираме за титлата с не толкова много нови попълнения и доста млади играчи“, допълни Мертезакер.