Централният защитник на Арсенал Пер Мертезакер може да запише първия си мач като титуляр за "артилеристите" от повече от година насам и да започне финала за ФА Къп срещу Челси тази събота от първата минута. За последно германският бранител бе титуляр в двубоя срещу Норич от Висшата лига на 30 април миналата година, а през последната година се възстановяваше от контузия.

Арсенал окуця за финала с Челси

Той се появи като резерва и изигра 37 минути в двубоя с Евертън миналия уикенд, но сега може да се изправи пред доста по-тежко предизвикателство. Причината е наказанието на Лоран Кошчелни и контузията на Габриел Паулиста, които със сигурност са аут за събота. Шкодран Мустафи също е под въпрос, тъй като се възстановява от сътресение.

Арсенал изкушава Санчес с по-висока заплата

"Не съм играл тази година, но съм свикнал да го правя в последните 15, така че ще бъда напълно готов, независимо какво се случи. Ще дам всичко от себе си тази неделя, дължа го на отбора. Искам да съм 100 процента готов да играя 120 минути и дузпи", коментира Мертезакер днес. Финалът на ФА Къп е в събота от 19:30 часа българско време.