Мениджърът на Уулвърхемптън Нуно Ешпирито Санто заяви, че е оптимист, че нападателят на тима Раул Хименес ще успее да се завърне на терена, след като получи много тежка контузия на главата в мача с Арсенал миналия уикенд.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Мексиканският национал бе ударен с глава от защитника на "артилеристите" Давид Луис и получи фрактура на черепа, след което бе опериран по спешност в лондонска болница. Хирургическата интервенция мина добре и Хименес очаква скоро да може да се завърне у дома, но все още има притеснения, че може да му се наложи да сложи край на кариерата си във футбола, по подобие на Райън Мейсън, който трябваше да се откаже от спорта преди няколко години след фрактура на черепа.

"Раул се възстановява добре и единственото важно сега е той да направи пълно възстановяване. Той ще има нужното време, всичко ще зависи от това как се чувства. Първите дни бяха много важни, скоро той ще се прибере вкъщи и ще видим след това. Не ние позволено да го посещаваме, сега Раул има нужда от компанията и любовта на близките си. Но ако ме питате, аз съм оптимист, че той ще се завърне на терена. Ситуацията беше много сериозна, всички се уплашихме много. Всички на терена бяха шокирани, но сега трябва да сме задружни", коментира Санто.