Мениджърът на Уулвърхямптън Нуно Еспирито Санто се опасява, че спортът ще претърпи драстични промени, ако бъде спрян отново поради пандемията от КОВИД-19 и само най-богатите отбори в Европа ще бъдат в състояние да оцелеят. Нуно каза, че поредната пауза заради коронавируса ще доведе до това клубовете да търсят "жизнеспособни опции, за да се задържат на повърхността", след като са получили финансов удар по време на пандемията.

"Ако спрем отново, всичко ще се промени. Ще дойде нов футбол", каза Нуно пред репортери преди домакинския мач във Висшата лига във вторник срещу Евертън.

"Ще бъде въпрос кои клубове ще оцелеят. Това е трудно решение. Това, от което се страхувам е, че ако решението е да спрем, футболът, който познаваме сега, няма да е същият. Това е най-големият ми страх", добави той. Висшата лига беше прекратена за три месеца през миналия сезон от март до юни, което доведе до завършване на първенството през август и забавяне на началото на новата кампания.

"Наистина съм загрижен, че не можем да продължим напред и да се върнем към нормална ситуация. Вирусът и пандемията влияят много на нещата, увеличаването на случаите нараства по страшен начин. Това е основната ми грижа", каза още мениджърът на Уулвърхямптън.