Наставникът на Уотфорд Хави Грасия сравни неговия тим с отбора на Лесътр, който завоюва титлата в Премиършип преди три сезона.

„Стършелите” стартираха ударно новия сезон в Премиър лийг и са перфектни в първите четири кръга. Само Ливърпул и Челси вървят по този график към този момент, а Уотфорд пречупи серията на Тотнъм, който също се бе устремил към четири победи, но допусна обрат от тима на Грасия с 1:2.

„Стартирахме добре през този сезон и можем да бъдем считани за новия Лестър”, сподели Грасия, след като получи наградата за мениджър на месец август.

„Не ме притесняват сравненията с шампионския тим на Лестър с моя Уотфорд. Живея по същия начин, както го правих преди четирите поредни победи и ще го правя така, ако загубим четири поредни пъти. Възможно е да водиш в класирането, след като са изиграни четири мача, но е доста по-трудно след 25 кръга. Освен, ако не играем в Испания – там е различно. Трябва да се наслаждаваме на момента и да работим здраво. Ако го правим, то усилията ни ще се възнаграждават”, продължи Грасия.

„Развълнуван съм от атмосферата, която е около клуба. Всички фенове и отборът са доволни, което ме кара да се чувствам чудесно. Уотфорд е чудесен клуб, който най-сетне заслужи своето място във Висшата лига на Англия”, завърши Хави Грасия.

Той наследи поста на „Викаридж Роуд” от Марко Силва през януари.