Мениджърът на Саутхямптън Ралф Хазенхютл предупреди Пиер-Емил Хойберг, че може да загуби капитанската лента, ако не продължи договора си с клуба.

Датският полузащитник, който се присъедини към Саутхямптън с петгодишен договор от Байерн Мюнхен през 2016-а, има само една година до края на контракта си, а интерес към него проявяват Тотнъм и Евертън, съобщават британските медии.

"Не мисля, че ситуацията би била добра за него. Като капитан не може да води отбора, без да е продължил договора си", заяви Хазенхютл, който вчера подписа нов четиригодишен контракт, пред Радио Би Би Си.

"Не е добре да навлиза в последната година от договора си ... Това не е идеалната ситуация, но имаме възможности да се справим и ще проведем разговори с други играчи, за да намерим решение", добави специалистът.

Дефанзивният халф Хойберг е едва 24-годишен, но вече има сериозен опит в английския футбол със 129 мача и 5 гола и 6 асистенции.

Преди спирането на английското първенство в средата на март заради пандемията от коронавирус Саутхямптън заемаше 14-о място в класирането.

Висшата лига се подновява на 17 юни./БТА