Рейнджърс ще срещне Ливърпул в групите на Шампионска лига, в сблъсък, който медиите определиха като битката на Великобритания. Старши треньорът на Рейнджърс Джовани ван Бронкхорст настоява, че Рейнджърс са готови да се борят срещу най-добрите отбори в Европа.

Шотландският тим ще се изправи срещу Юрген Клоп в група, която е допълнена от Аякс и Наполи. 

Феновете определиха двубоят между Рейнджърс и Ливърпул като най-интересен и очакван в тази група.

Рейнджърс подпечата първото си групово участие от 12 години насам, като победи ПСВ на стадион "Филипс" в Айндховен.

Бронкхорст настоява, че носителите на Купата на Шотландия нямат намерение да влизат в Шампионската лига, просто за участието.

„Разбира се, че искаме да бъдем конкурентоспособни. Тук сме, за да се борим, искаме да играем с най-добрите отбори в Европа.", коментира мениджърът.

„Ще бъде трудно предизвикателство, защото ще се изправим срещу някои големи отбори в Европа, но това е опит, който ще е добре дошъл за тима. Харесва ми, че играчите ми ще имат възможност да се изправят именно срещу най-добрите. Винаги си спомням първия си мач в Шампионската лига с Фейенорд срещу Ювентус като гост и първите 20, 25 минути бях поразен от нивото и начина, по който Ювентус игра през това време. Да изпиташ това като играч, трябва да си много привилегирован, защото не много играчи получават шанса да се състезават на това ниво.“, завърши старши треньорът на Рейнджърс.