Мениджърът на Норич Дийн Смит оспори дузпата в заключителните минути, която получи отборът на Манчестър Сити. "Канарчетата" паднаха у дома с 0:4 и остават в зоната на изпадащите, на 18-о място във Висшата лига със 17 точки.

Смит призна, че шампионите са били по-добри през цялото време, но не приема дузпата в 90-ата минута. Иначе Рахим Стърлинг записа хеттрик в мача, Фил Фодън вкара за 0:2 в третата минута на второто полувреме. За Норич това е първа загуба от четири мача в първенството, като направиха и серия, която ги измъкна от отчайващата ситуация, в която бяха през декември.

Дийн Смит обясни, че няма обяснение защо при 0:3 съдия като Андре Маринър е отсъдил дузпа след като Грант Ханли и Лиъм Делап са се сблъскали.

"Беше разочароващ следобед, наистина по-добрият отбор победи. Но след мача му казах на съдията Андре Маринър. Мисля, че е добър рефер, затова подобна дузпа мога да нарека единствено като жалка".

Иначе играчите на Норич не бяха примирени и до първия гол, който падна в 31-ата минута имаха шансове, които обаче не капитализираха. Също така можеха да изравнят и малко преди края на първото полувреме.

"Вторият гол ни уби. Забравихме основни принципи, че трябва да следваме топката при добавка или при двойно. Този гол съкруши целия стадион. Беше трудно вече след това. Начинът, по който играят, е труден за централните халфове, тъй като не знаете кого да пазите. Но казах на футболистите, че нашият сезон няма да се реши от мача срещу Манчестър Сити. Знаехме, че днес всяка грешка може да бъде наказана, но направихме прекалено много, каза още Дийн Смит.