Новият мениджър на Нюкасъл Еди Хау вярва в шансовете за оцеляване на тима във Висшата лига. В момента „джордитата“ заемат последното място в класирането, а след 14 изиграни мача са единственият тим без победа през сезона.

Нито един отбор в историята на Висшата лига не се е спасявал от изпадане от тази позиция. Хау обаче е оптимист в тежката ситуация.

„Има причина това да не се е случвало преди, защото е невероятно трудно. Но защо ние да не бъдем първите? Аз винаги съм мислил по този начин. Защо да не пренапишем историята?“, заяви Хау на днешната си пресконференция преди домакинството на Бърнли.

„Нормално е да гледаш класирането и да си настроен много негативно, но това не е в природата ми. Аз трябва да гледам това, което виждам на тренировки и във всеки мач, а то е една група, която дава всичко от себе си, и съм настроен позитивно. Нямам съмнения, че е една победа ще промени всичко, ще промени усещането, а то е най-важното нещо. Трябва ни много бързо“, допълни още бившият наставник на Борнемут.