Трудностите за Нюкасъл продължават. В последните 8 двубоя, „свраките“ получиха 23 гола в собствената си врата, а мнозина фенове вече тотално отписаха възможността за ново участие в Шампионската лига през идната кампания. Повечето привърженици на „джордитата“ опитват да останат реалисти и изразиха надежда, че все пак Нюкасъл ще успее да се класира за европейските турнири през следващия сезон. Заради представянето напоследък мениджърът Еди Хау отправи сериозно предупреждение към играчите. Според него футболистите трябва да осъзнаят, че играят за своето бъдеще и да носят отговорност за представянето си на терена. 
 
„Смятам, че в последно време нашето представяне не е такова, каквото всички желаем. Виждам, че някои се стараят да променят това и наистина работят упорито. Други обаче трябва да осъзнаят сериозността на ситуацията и да вложат повече от себе си, защото е факт, че сме доста далеч от стандартите, които зададохме през миналата година. Хубаво е, че имаме двубой за  ФА къп толкова скоро,  защото поражението от Арсенал наистина бе тежко и изобщо не показахме най-доброто, на което сме способни. 
 
Част от футболистите трябва да разберат, че се борят за бъдещето си в клуба и макар че имаме добър колектив, когато няма резултати, е съвсем нормално да се появи напрежение. Трябва да работим и да подобрим резултатите си, защото краят на сезона наближава и всеки мач започва да изглежда все по-решаващ и важен за нашите амбиции“, коментира Хау.