Мениджърът на Лийдс Джеси Марш осъзнава отлично напрежението преди съботното гостуване на Ливърпул, признавайки, че някои фенове на „белите“ „искат той да си тръгне“. Съставът от „Еланд Роуд“ влезе в зоната на изпадащите за първи път през сезона във Висшата лига – над Уулвърхемптън и Нотингам Форест само по голова разлика, след поражението от новака Фулъм с 2:3 миналия уикенд.

След като оцеля в последния ден от миналата кампания, от наставника се очакваше подобрение в първия му пълен сезон начело, но лоша поредица от осем последователни срещи без победа доведоха до надвисването на тъмни облаци в западен Йоркшър. Следващото предизвикателство пред Лийдс е визита на „Анфийлд“ в събота вечер от 21:45 часа българско време.

„Не съм глупав. Но осъзнавам отлично, че ако не печелим мачове, поставям феновете в много трудна ситуация да продължат с подкрепата им към мен. Никога не съм губил толкова много в кариерата ми и вече ми писна, така че се опитвам да разбера на кои играчи мога да разчитам и кои са готови да се борят за всичко. Мисля, че „Еланд Роуд“ не бе крайно негативен, предвид негативното чувство у фенската маса, която обича толкова много клуба. Разбира се, някои хора искат да си тръгна, някои искат да променя случващото се, защото виждат, че сме близо“, започна Марш.

Лийдс е взел едва две от последните 24 налични точки във Висшата лига. „Бях 14 години професионален играч и сега от 13 съм треньор – никога не съм губил толкова много в кариерата ми. Писна ми. Ядосан съм в момента. Омръзна ми да играем мачове, в които сме в играта и сме дори по-добри от съперниците си, но си тръгваме с празни ръце. Омръзна ми да не оползотворяваме положенията си и от това, че получаваме леки голове. Омръзна ми да не получаваме резултатите, които заслужаваме“.

Мениджърът на „белите“ добави още, че Родриго, Луис Синистера, Лиъм Купър и Тайлър Адамс са под въпрос за гостуването на Ливърпул, казвайки, че „ще види как ще се развият нещата при тях в следващите 48 часа“. Стюарт Далас и Адам Форшоу остават дълготрайно контузени.

„Да видим как ще се развият нещата при тях. Но мисля, че преди всичко става въпрос за баланс – да запазим физическото си присъствие на терена и да останем един от най-интензивните отбори в Европа и в това първенство, но и да не получаваме много контузии. Вероятно имаме по-малко мускулни травми от останалите отбори и все още поддържаме сравнително интензивен начин на игра. Но можем да направим повече по отношение на интензитета и трябва да го направим, без да рискуваме да губим играчи поради контузии“, завърши той.