Мениджърът на Лийдс Джеси Марш заяви, че футболистите му ще трябва да изберат точните моменти да бъдат агресивни при гостуването на Саутхемптън в събота (13 август) от втория кръг на английската Висша лига. За двубоя се очакват максимални температури около 32 градуса по Целзий, а според Марш справянето с умората на футболистите по време на мача, ще бъде ключов фактор.

48-годишният американски специалист добави, че има опит от периода, в който работи в отбори от САЩ и Канада.

„Едно нещо, което е сигурно за футбола и спорта въобще в САЩ през лятото е, че е доста горещо. Има неща, които съм научил за това как да се справяме с изтощението на играчите в жегата по време на мачовете“, коментира Марш.

„Когато бях в Ню Йорк винаги имаше дискусии дали е възможно да се играе по-агресивно в жегата през лятото. Всъщност се справяхме доста успешно при 28/30-градусови температури. Става въпрос за това да бъдеш агресивен в правилните моменти и как психически се справяш с умората. Важно е още състезателите, които влизат резервната скамейка, да са готови. Имаме пет смени и ако ги използваме правилно, това може да има голямо отражение върху мача“, каза още Джеси Марш.

Висшата лига отново ще разреши кратките прекъсвания за освежаване на футболистите през уикенда, след като местните власти предупредиха за очакваното екстремно горещо времето в южна и централна Англия.

„Наясно съм, че гостуването на Саутхемптън няма да е никак лесно. Ще бъде горещо и това несъмнено ще е фактор в срещата, така че трябва да се справим подобаващо“, добави Мраш, чийто тим победи Уулвърхемптън с 2:1 в първия кръг. Саутхемптън пък претърпя поражение от Тотнъм с 1:4.

„За клуб като нашия всеки един мач в лигата е изключително предизвикателство и трябва да се отнасяме по този начин. Никога не забравяме колко важен е всеки един двубой“, категоричен бе мениджърът на Лийдс.