Мениджърът на Лийдс Юнайтед Марсело Биелса изрази сериозни  опасения за бъдещето на футбола. Според аржентинеца, най-великата игра отдавна е загубила своя чар и всички мислят единствено за пари.

30 снимки

„Разочарован съм, че футболът стигна дотук. Това наистина е притеснително, защото никой не мисли за човешкия фактор. Погледнете само колко много мачове трябва да се изиграят за един цял сезон, това е недопустимо. Играчите, а и ние треньорите преди всичко сме хора, а не машини, които винаги трябва да са готови за двубои през 3 дни. Календарът е изключително наситен, но ръководителите на футбола изобщо не се замислят по този въпрос. Всичко е пари, гледа се само комерсиалната страна на нещата, без значение дали дадено решение е правилно или не. Хвърлят се големи суми, подписват се неразумни договори, в нищо няма никакъв смисъл. Футбол е имало и ще има, а колко по-лесно може да се случва всичко. Парите не са най-важното нещо, но в днешния свят, това едва ли има значение. Не предвиждам добри дни за играта, защото почти никой вече не се интересува наистина от  този велик спорт и не го обича истински“, каза Биелса.

Тази вечер съставът на Лийдс посреща Кристъл Палас в мач от поредния кръг на английската Висша лига. Срещата е с начален час, 22:15, българско време.