Мениджърът на Евертън - Шон Дайш, заяви, че не е наясно с възможните нови финансови санкции за клуба, след като от актива на отбора вече бяха отнети 10 точки този сезон, предаде ДПА.
 
Всички елитни клубове в Англия трябва да представят счетоводните си сметки до 31 декември, като всяко нарушение на финансовите правила за стабилност ще бъдат наказвани още в същия сезон. Евертън вече бе наказан от независима комисия, което клубът обжалва.
 
"Със сигурност не са ми казали за друго, освен това, което се случи. Ние бяхме шокирани, а мисля, че и целият футбол е шокиран от отнемането на 10 точки и кой знае какво следва след това", заяви Шон Дайш.
 
Отнетите точки смъкнаха Евертън на 19-о място - на 5 точки от зоната на спасение, но според Дайш това не е променило основната цел.
 
"Когато дойдох тук, трябваше да спечелим повече мачове и това не се променя, въпреки целия шум и всички възходи и падения. Говорих с играчите за това и се съгласихме, че това е целта ни и тя винаги ще остане такава. Трябва да печелим мачове и сега сме затруднени и от факта, че 10 точки вече изчезнаха", завърши Шон Дайш./БТА