Евертън отново успя да оцелее във Висшата лига. За втора поредна година „карамелите“ бяха на крачка от изпадането, но успяха да запазят мястото си в английския елит благодарение на успеха си срещу Борнемут в последния кръг. 
 
Изминалият сезон обаче показа, че Шон Дайш има много работа за вършене през лятото. Най-напред обаче той очаква да разбере с какъв бюджет ще разполага, въпреки че вече обяви намерението си за сериозни трансфери през лятото. 
 
„Казах го преди, ще го кажа отново - Евертън е голям клуб и трябва да започнем да се държим точно като голям отбор. Привържениците не заслужават това, което изживяха, и само от нас зависи да променим ситуацията. Отново всичко завърши добре и разбира се, това е най-важното, но никой не желае да е замесен в битката за оцеляване до последния кръг. Много е важно да анализираме отминалия сезон, да видим грешките си и да привлечем правилните хора. 
 
Силно се надявам да се подсилим сериозно, защото моето желание е оттук нататък да вървим само нагоре и да се развиваме. В следващите седмици ще имам повече яснота около трансферите и бюджета, с който ще разполагаме, но в Евертън трябва да играят футболисти, които могат да изведат отбора на друго ниво. Нищо няма да обещавам, но само ще кажа, че наистина се нуждаем от сериозна селекция, и всички заедно трябва да работим, за да изглеждаме далеч по-добре през следващата кампания“, коментира бившият наставник на Бърнли.