Мениджърът Шон Дайш се притеснява, че през следващите няколко седмици може да загуби четирима футболисти от първия отбор на Бърнли, които са с изтичащи договори. Това са Джеф Хендрик, Арън Ленън, Фил Бардсли и Джо Харт, които са с контракти до 30 юни.

Запитан дали има реална опасност да загуби четворката и да довърши сезона с ограничени ресурси, Дайш каза:

"Чакам президентът на клуба да направи това, за което съм го посъветвал преди няколко месеца. Надявам се да преподпишем с някои играчи. Ако това не се случи, просто ще довършим сезона с разредени редици".

Харт все пак е предимно резерва на Ник Поуп, но Бардсли и Хендрик са твърди титуляри, а Ленън влиза често от пейката. Дайш продължи:

"За съжаление, тук често оставяме договорите да стигнат почти до самия край. В крайна сметка, ако правиш това, рано или късно ще изникнат подобни ситуации. В случая повлия и COVID-19, за който никой не беше подготвен. Остава ни просто да се надяваме футболистите ни да продължат договорите си с по още един месец, защото това е всичко, което клубният президент разрешава в момента. Чакаме проява на добра воля от тях, но ако не го направят, аз ще ги разбера. Просто времената са странни и несигурни, а те трябва да се грижат за собственото си бъдеще. Ще разберем повече в следващите няколко дни", каза още специалистът.