Бърнли изглеждаше предсрочно изпаднал, но след уволнението на дългогодишния им мениджър Шон Дайш те спечелиха 7 точки в три мача и дори са над чертата. Това стана възможно и благодарение на снощното поражение на Евертън от Ливърпул, като именно "карамелите" са сред последните три. Временният мениджър на Бърнли Майк Джаксън пък обясни, че резултатите сами по себе си вдигат духа на отбора и психологическият ефект е голям.

Първата среща под негово ръководство завърши с равенство срещу Уест Хям, а след това дойдоха победите над Саутхямптън и вчерашната 1:0 над Уулвърхямптън.

"Победата беше изпълнена с всичко, което носи смисъл с името Бърнли. Характерът на отбора, единението с феновете. Обединени бяхме наистина всички на стадиона, заяви още Джаксън пред медиите.

Мениджърите по света търсят отборния дух, за да побеждават, а ние го имаме. Само трябва да си го запазим в бутилка и да си го използваме, доволен е треньорът.

"Постигането на тези резултати, като поглеждам психологически, и с всичко спечелено през последната седмица, мисля ще ни помогнат да се изкачим още повече.

Треньорът също така добави, че е важно неговите играчи да намерят време, за да се насладят на победите. 
"Когато спечелиш един мач, наслади се на този ден. Вече на следващият ще започнеш да мислиш за всичко друго, което следва. Нашият отбор имаше трудна седмица, но излязохме от нея по най-добрия начин, доволен е специалистът.

Чешкият нападател Матей Видра, който вкара победния гол в 62-ата минута, заяви как целият отбор е фокусиран върху оцеляването.

"Борим се заедно за това и показахме, че сме единни в целта си. Имаме една-единствена цел - да останем в Премиършип", обясни Видра.

Следващата среща също е възможна за отбора, но буквално шестточкова – гостуване на Уотфорд в събота.