Брайтън и Ливърпул се изправят един срещу друг в мач от поредния кръг на английската Висша лига. Двата тима ще открият програмата в съботния следобед, а възпитаниците на Юрген Клоп продължават да преследват Манчестър Сити в битката за първото място.

Преди срещата, мениджърът на Брайтън-Греъм Потър, се изказа изключително ласкаво за „червените“. Той поздрави Клоп за страхотната работа, която върши и определи Ливърпул за един от най-добрите отбори в света.

„Няма защо да се лъжем, чака ни много труден двубой. Ливърпул е уникален клуб и каквото и да се каже за тях ще бъде малко. Възхищавам се на Юрген за усърдието, с което работи, този човек истински обича футбола. Няма да кажа нищо ново, но за мен Ливърпул е един от най-добрите отбори в света и заслужават да бъдат там, където се намират в този момент”, сподели специалистът.

„Всичко, което те правят заслужава уважение и възхищение. Смятам, че Манчестър Сити и Ливърпул са от друга планета и нивото на тези два клуба е съвсем различно спрямо останалите в Англия. Все пак, ние ще опитаме да се противопоставим максимално, а и да не забравяме, че ще играем у дома. Обичам подобни сблъсъци срещу големи отбори, защото цял свят те гледа и хората могат да видят на какво си способен.  Не мога да правя прогнози, но съм щастлив, че ще се изправя срещу Клоп и Ливърпул, и дано стане хубав мач за феновете“, коментира още Потър.