Уест Хем се класира за четвъртия кръг в турнира за Купата на Англия, след като отстрани Евертън в драматичен сблъсък, решен с дузпи. След 1:1 след 90 минути, 2:2 след 120, двата състава си биха 20 дузпи, докато определят победителя!

Накрая двамата вратари решиха всичко помежду си, и при пълен паритет, единият пропусна, а другият му вкара, за да приключат нещата в полза на лондончани.

Иначе двубоят бе интересен и оспорван след почивката, като през първото полувреме и двата отбора се изчакваха. Вторите 45 минути, а след това продълженията и дузпите обаче осмислиха сблъсъка, и предоставиха изключително зрелище.

Резервите Кевин Миралас и Карлтън Коул бяха героите за двата отбора, а накрая вратарите оправиха спора един срещу друг.

В четвърти кръг Уест Хем ще срещне Бристъл Сити, отстранил Донкастър след 2:0.

Енер Валенсия пропусна първото положение в полза на Уест Хем, но Хоел Роблес спаси. Анди Керъл пък удари греда в 12-та минута, когато от малък ъгъл засече с глава, но беше и в засада.

Отлична възможност се откри пред Ейдън МакГийди в 44-та минута, когато бе изведен във вратарското поле, но в последния момент бе блокиран от защитник на Уест Хем.

Джеймс Колинс получи добра топка в началото на второто полувреме, но ударът му се спря в тялото на защитник.

Енер Валенсия не повтори грешката, и откри резултата в полза на Уест Хем в 51-та минута. Той получи точно пред пеналта, влезе в него и през защитник и вратар, успя да си изработи попадението за 1:0.

В 56-та минута домакините направиха нова крачка към победата, но благодарение на МакГийди, който си изпроси втори жълт картон, и трябваше да напусне терена.

В 78-та минута Евертън пропусна златен шанс да изравни, след като Ромелу Лукаку потърси Кевин Миралас в наказателното поле, и Джеймс Томкинс се хвърли в краката му, за да спаси сигурен гол.

Четири минути по-късно Миралас обаче не можеше да бъде спрян, след като изпълни отличен пряк свободен удар, техничен, и точно при близката греда. Така Евертън изравни до 1:1, с десетина минути за всеки от отборите да гони победата, и да избяга от продълженията.

В 89-та минута арбитърът не даде дузпа въпреки претенциите на Уест Хем, а след това Хоел Роблес спаси страхотен шут на Кевин Нолан.

В седмата минута от продълженията, златната резерва Миралас доказа статута си, като изработи целия гол, финтира няколко футболисти по левия фланг и намери Лукаку във вратарското поле, и за него остана само да добави в мрежата за 1:2.

Не по-малко златна резерва обаче имаше в ръкава и Сам Алърдайс, и само минути след като пусна Карлтън Коул в игра, във второто продължение, той се разписа. Томкинс свали с глава топката след корнер, и Коул от непосредствена близост се разписа за 2:2 в 113-та минута.

Може би последният страхотен шанс за Евертън се откри пред Ромелу Лукаку, който мина между двама защитници на Уест Хем, и потърси далечния ъгъл на вратата, но топката мина покрай гредата от външната страна.

Финалните секунди от продълженията преминаха пред вратата на гостите, но Карлтън Коул не успя да стане големият герой в мача, след самоотвержени изяви на бранителите на Евертън.

При дузпите, точни за Евертън бяха Кевин Миралас, Ромелу Лукаку, Лейтън Бейнс, Брайън Овиедо, Гарет Бари, Джон Стоунс, Фил Джагиелка, Шеймъс Коулман. Нейсмит пропусна още в първите изпълнения, а в последното Хоел Роблес би силно, ударът му се отклони в напречната греда, и излезе!

Точни за Уест Хем бяха Кевин Нолан, Марк Ноубъл, Анди Керъл, Аарън Кресуел, а Стюарт Даунинг можеше да класира Уест Хем напред, но Роблес спаси удара му! След това вкараха Карлтън Коул, Енер Валенсия, Морган Амалфитано, Карл Дженкинсън, и вратарят Адриан, който реализира решаващото попадение от бялата точка, а преди това спаси удара на Роблес!