Халфът на Манчестър Юнайтед Мейсън Маунт е получил нова контузия, която ще го извади от игра за следващите 4-5 седмици, съобщава самият играч в свое изявление. Бившият футболист на Челси обясни, че става въпрос за малка мускулна травма, която ще го изключи от сметките за няколко мача.

Според Ди Атлетик, Маунт със сигурност ще пропусне предстоящото дерби с Ливърпул в края на седмицата, както и други ключови срещи през следващите седмици. Това е поредният удар за Юнайтед, който ще трябва да се справи без важния си халф за значителен период.

Маунт започна в първите три мача на Манчестър Юнайтед този сезон, включително двубоя за “Къмюнити Шилд” и срещите от първите два кръга на Премиър лийг. Той бе заменен на почивката на двубоя с Брайтън през миналия уикенд, което сигнализира за проблемите с физическото му състояние.

През миналия сезон Маунт, за когото Юнайтед плати 60 милиона паунда на Челси, изигра само 14 мача в Премиър лийг заради поредица от контузии. Неговото отсъствие от игра представлява сериозен удар за отбора, който ще трябва да търси алтернативни решения в халфовата линия.