Неманя Матич потвърди, че мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер трябва да понесе отговорност, ако отборът не успее да спечели титлата през този сезон. Въпреки че стартира стихийно сезона с победа срещу Челси с 4:0, Юнайтед записа само две точки в останалите три мача досега.

Матич, от своя страна, игра едва 22 минути, като единствено влезе като резерва срещу Саутхемптън в последния кръг като резерва. Това набързо породи слухове за напускането на сърбина от „Олд Трафорд”.

„Треньорът трябва да избира отбора и да подбере такъв, който може да се бори за титлата. Ако не го направи, трябва да си понесе отговорността”, говори Матич.

„Във футбола съм от много време и съм играл в почти всички мачове за предишните ми отбори в последните 10 години. Предпочитам да играя и не приемам да съм резерва, но трябва да приема фактите, както го правя сега. В два от първите три мача той избра отбор, в който аз не бях два пъти, макар да работя здраво. Уважаваме решенията, а сега трябва да му докажа, че бърка да ме вади от стартовия състав. Това не е проблем за мен. Казал съм му, че не съм съгласен с него, но той преценява кой да играе”, продължи с критиките Матич.

Юнайтед се намира на осмата позиция след първите четири кръга в Премиър лийг.