Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Неманя Матич заяви, че мениджърът на тима Оле Гунар Солскяр трябва да поеме своята отговорност, ако Манчестър Юнайтед не се бори за титлата във Висшата лига през този сезон.

След четири кръга „червените дяволи" са с 5 точки на осмата позиция и вече изостават с цели 7 спрямо лидера Ливърпул. Тимът също така е в серия от три поредни мача без успех.

„Треньорът трябва да сглоби отбор, който да се бори за титлата и ако не я спечели, да поеме своята отговорност", заяви Матич, без да уточнява какво точно има предвид.

Сърбинът има само 22 минути от началото на сезона. Той сподели, че не е съгласен с решението на Солскяр да остава резерва, но зависи само от него да покаже на норвежеца, че заслужава титулярно място.

„В първите два-три мача той избра отбора без мен. Работя колкото мога по-усърдно. Казах му, че уважавам решението му, но не съм съгласен с него. От мен зависи да му покажа, че заслужавам да съм сред титулярните 11", допълни Матич, който е със сръбския национален отбор.

„Плавите" приемат Португалия в квалификационна група „В" за Европейското догодина. /БГНЕС