Ювентус е близо до това да си осигури услугите на халфа на Манчестър Юнайтед Неманя Матич. Сърбинът се разбра с шефовете на "Червените дяволи" да прекрати предсрочно договора си, така че торинци ще се възползват от ситуацията и ще го привлекат като свободен агент, съобщава "Дейли Стар".

От Ювентус вече са в напреднали преговори с 33-годишния футболист и по всичко личи, че скоро ще се стигне и до подписване на договор между двете страни. Макар да се отказа от 7 милиона евро, които щеше да получи от Юнайтед през следващата година, ако бе изпълнил договора си, Матич ще бъде подобаващо компенсиран от Юве. Той ще получи 12 милиона на ръка при подписване на договора си, както и заплата от 100 хил. евро на седмица.

Матич прекара 5 години на "Олд Трафорд", след като бе привлечен от Челси през 2017 година. За "Червените дяволи" той записа 189 мача, в които отбеляза 4 гола. Напоследък обаче сърбинът е с второстепенна роля в клуба и това е причината да потърси ново предизвикателство. Той е силно изкушен от възможносттада опита късмета си в Серия А и то в гранд от ранга на Ювентус.