Бившият селекционер на България Лотар Матеус е сигурен, че Англия ще е сериозен фаворит на Световното първенство в Катар през 2022 година.

Легендарният германския футболист не смята, че Трите лъва имат сериозно шансове на тазгодишната надпревара, въпреки че не отписва изцяло англичаните.

„Англия разполага с чудесна млада генерация от играчи, но не на този Мондиал. Те винаги са имали добри футболисти, но не мисля, че сега имат опитът, който им е нужен да постигнат големи резултати. Същото е и с треньора им. Той е нов селекционер и това му е първи голям форум”, довери бившата звезда на Байерн Мюнхен.

Англия е на 12-то място в световната ранклиста на ФИФА, която бе обновена на 7 юни. Юношите на островитяните спечелиха световните първенства при 20-годишните, както и при три години по-малките през миналата година.

„Така, като гледам напред във времето смятам, че Англия има добри шансове за първенството в Катар. Сега ги смятам за аутсайдери. Те могат само да изненадат, но не ги виждам като фаворит”, добави Матеус.

Ако Германия спечели група „F” на Мондиала, а Англия завърши втори в група „G” двете селекции ще могат да се срещнат на четвъртфинал. Ако и двата тима спечелят своите групи, то този мач може да се гледа само на финала на 15 юни в Москва.

„Германия винаги има шанс да спечели. Знаем, че турнирът ще е много тежък, а ние ще трябва да защитаваме и трофея. Има много добри отбори, които са способни на супертурнир. Бразилия, Испания, Франция и Аржентина са най-сериозните ни съперници. Въпреки това, смятам Аржентина за тежък опонент само, ако Лео Меси играе на познатото си ниво”, завърши Матеус.