Хуан Мата за пореден път използва личния си блог, за да коментира актуални обществени, професионални и лични теми.

„Изминалата седмица е ясно, че бе малко по-различна. Сменихме треньора. Искам сега да благодаря на Жозе Моуриньо за времето, което прекарахме заедно, и да му пожелая успех занапред“, написа Мата.

Той посрещна с добре дошъл и новият наставник Оле Гунар Солскяер: „Както знаете, легенда като Оле е нашият нов треньор. Първият му мач бе победа с 5:1 – нямаше как да започнем по-добре престоя му. Сега трябва да бъде оптимисти и да гледаме напред. Трябва да продължим да работим здрави и да се изкачваме в таблицата“, добави още той.

Мата изказа и своите съболезнования за жертвите на ужасяващото цунами, което потопи Индонезия в траур в дните преди Коледа: „Искам да изкажа своята подкрепа за хората в Индонезия. Една прекрасна страна, която бе ударена от цунами. Моите съболезнования, както и на цялото ми семейство, за всички жертви и техните близки“, написа още испанецът.

Манчестър Юнайтед приема Хъдърсфийлд на „Боксинг Дей“ в среща от 19-ия кръг на Висшата лига. „Червените дяволи“ са 6-ти с актив от 29 точки в таблицата на шампионата.