Габриел Мартинели е един от най-важните играчи на Арсенал през настоящата кампания. От началото на сезона бразилският офанзивен футболист е вкарал 4 гола и е записал 2 асистенции. Мартин Йодегаард е капитан на "артилеристите", но Мартинели назова кой за него е истинският лидер на терена.

"Гранит винаги казва много позитивни неща - да продължаваме, да държим топката и да не спираме да атакуваме. Такива неща. Той винаги е човекът, който ни повежда на терена. Джака е невероятен човек. Може да видите колко дава от себе си за отбора и колко се вълнува за мача и за играчите, той определено е един от лидерите ни.

След първия гол срещу Тотнъм, Джака ни събра и ни каза да останем спокойни и ни увери, че ще вкараме още голове. За млади играчи като мен и Букайо Сака е важно да има такива съотборници, които са лидери на терена", коментира Мартинели пред The Athletic.

Гранит Джака претърпя тотален ренесанс в последните месеци в Арсенал, след като се говореше, че ще си тръгва, губейки и капитанската лента, той успя да се превърне в една от най-ключовите фигури за Арсенал, като е записал 261 участия в мачове за "артилеристите".