Мартин О‘Нийл ще се завърне на треньорския пост в Нотингам, съобщиха източници на Sky Sports. Очаква се назначаването на 66-годишния специалист да бъде обявено официално в следващите 24 часа. О‘Нийл проведе второ интервю с клуба през уикенда и се е съгласил да се завърне в клуба, в който прекара десетилетие като футболист. Освен него кандидати за мениджър на Форест бяха Славиша Йоканович и Карлос Карвалхал.

О‘Нийл напусна поста селекционер на националния отбор на Република Ирландия през ноември по взаимно съгласие. Той се завръща в тима от Чемпиъншип, в който спечели два пъти КЕШ под ръководството на Брайън Клъф и веднъж титлата на Първа дивизия през 1978. Работата във Форест ще бъде първата на клубно ниво за О‘Нийл след март 2013, когато той бе уволнен от Съндърланд.

Все още не е ясно дали Рой Кийн, друг бивш футболист на Нотингам, няма да се присъедини в треньорския щаб на ирландеца. Форест се раздели с Айтор Каранка миналия петък и се намира в момента на 9-та позиция в класирането, на четири точки от зоната за плейофи. В следващия кръг тимът приема у дома Бристъл Сити. /БГНЕС