Нападателят на Манчестър Юнайтед Антони Марсиал ще бъде продаден през януари. Това са се разбрали шефовете на клуба и играча, твърди "Мундо Депортиво". Договорът на 27-годишния французин е до лятото на 2024 година, като в него има опция за удължаването му с още 12 месеца, но на "Олд Трафорд" нямат намерение да я активират, а предпочитат да продадат голаджията през зимата.

Марсиал също е съгласен на този вариант. Той вижда, че не е първа опция за атаката на мениджъра Ерик тен Хаг. От началото на сезона французинът е записал 9 мача и 1 гол във всички турнири. В повечето от тях обаче той се появява като резерва, като само 3 пъти е бил в стартовата единайсеторка.

На този етап няма информация за интерес към Марсиал от други клубове, но това вероятно ще се промени, ако той бъде пуснат на пазара през януари. Преди време той бе свързван с Ювентус и Борусия (Дортмунд), които може да възобновят интереса си към него.

В момента пазарната игра на французина е около 15 милиона евро. При всички положения Ман Юнайтед ще е на сериозна загуба от неговата продажба, след като плати за него 60 милиона евро на Монако през 2015 година.