Мениджърът на Фулъм Марко Силва заяви, че би трябвало да е "невъзможно" спорният втори гол на Манчестър Сити да бъде признат при поражението на тима му с 1:5 от шампиона на Англия в четвъртия кръг на Висшата лига.

Нейтън Аке вкара с глава в петата минута на добавеното време на първата част, но Мануел Аканджи, който игра с топката и влияеше върху реакциите на вратаря Бернд Лено бе в засада.

Въпреки разглеждането със системата за видеоарбитраж-ВАР, голът бе признат и Сити поведе с 2:1 в края на първото полувреме, а през второто последва хеттрик на Ерлинг Холанд.

"През второто полувреме не бяхме на нивото, на което трябва да сме. Опитах да кажа на играчите да не губят концентрация заради неща, които не можем да контролираме, но разбира се, този момент остави голям отпечатък върху тях. Обясненията, които чухме, нямат никакъв смисъл. Какво да кажа? Всички играят футбол и съм на 100 процента сигурен, че попадението трябваше да бъде отменено", коментира Марко Силва.

"Всеки би бил ядосан, ако му отбележат такъв гол. Не е възможно ВАР да не го отмени. Това беше очевидна засада", добави португалският специалист и призна, че Жоао Палиня не е бил в подходящото състояние след пропадналия му трансфер в Байерн Мюнхен.

"Това със сигурност бе един от най-тежките дни в живота му. Той обича Фулъм, обича футбола и направи фантастичен последен сезон, но имаше голям шанс да отиде в един от най-големите клубове в света. Може да си представите как се отразява това на един футболист", каза още Марко Силва.