Звездата на Лестър Сити Рияд Марез е в по-добра форма в сравнение в с времето преди самоотлъчването си от отбора. Това заяви мениджърът на „лисиците” Клод Пюел.

Случилото се с алжирския национал непосредствено след края на януарския трансферен прозорец е деликатна тема на „Кинг Пауър Стейдиъм”. Английските медии поддържат тезата, че играчът самоволно е спрял да идва на тренировки, разочарован от пропадналия си трансфер в Манчестър Сити. По-късно той се завърна в отбора и публикува официално становище, в което обясни, че никога не е стачкувал, а същевременно клубът през цялото време е знаел местонахождението му.

В Лестър за Марез: Всичко е точно

Очевидно в Лестър считат проблема за решен, а Пюел настоя, че Марез тренира с повече желание от когато и да било. „Дали той си е върнал обичайното ниво? Да, той дори е по-добър. Наслаждава се на това отново да играе и да тренира с останалите”, коментира френският наставник.

„Формата му е добра и не виждам проблеми при него. Смятам, че сега е моментът да спрем с приказките за Марез.  Той се върна, игра срещу Манчестър Сити. Трябва да продължим напред”, допълни Пюел.

В 28-ия кръг на Висшата лига Лестър Сити посреща закъсалия Стоук Сити.