Звездата на Лестър Сити Рияд Марез най-сетне се яви за тренировка на отбора, потвърдиха от клуба.

Заради проваления си трансфер в Манчестър Сити алжирецът бе бесен на клубната управа и си направи самоотлъчка. 26-годишният играч бе договорил всичко по преминаването си на „Етихад”, където трябваше да замени контузения дългосрочно Лерой Сане.

Клод Пюел: Чакаме Марез да си събере мислите

Само че преговорите между двата клуба не потръгнаха и в крайна сметка Марез си остана на „Кинг Пауър Стейдиъм”. В знак на протест Марез пропусна серия от тренировки, като бе извън групата за срещите срещу Евертън и Суонси Сити.


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ СБЛЪСЪКА МАНЧЕСТЪР СИТИ - ЛЕСТЪР В СЪБОТА ОТ 19,30 ЧАСА - ПРЯКО ПО DIEMA SPORT 2 И PLAY DIEMA XTRA!


Според информациите в английските медии първоначално техничарят ще тренира отделно от първия отбор. Очевидно неговото поведение не е било прието добре от останалите футболисти на „лисиците”.

Марез аут и от мача срещу несбъднатия блян Ман Сити

„Рияд остава високо ценен член на отбора на Клод Пюел и е фокусиран, наред със своите съотборници да постигне още успехи с Лестър Сити”, написаха от клуба в официално изявление.

Малко по-късно самият футболист също излезе с официална позиция. Ето какво заяви той за отсъствието си:

Лестър Сити през цялото време беше наясно с моето местонахождение и знаеше какво мисля дали директно или чрез моите съветници. Бях част от тима на Лестър, който постигна толкова много успехи, включително промоцията във Висшата лига и спечелването ѝ.

Моите цели винаги са били едни и същи, а аз винаги съм давал пълните 100 процента, когато играя за клуба, феновете и моите съотборници.  Тези цели остават непроменени и днес, а за в бъдеще, когато поискат от мен да бъда част от Лестър, ще продължа да давам всичко от себе си.

През последните десет дни много хора твърдяха, че са мои приятели и говориха за мен и по теми, за които не знаят нищо. На тази база много хора и журналисти правеха предположения без да са проверили както трябва историята, така че искам да кажа, че всички тези предположения за причините зад моето отсъствие са тотално неверни.

Нито аз, нито моите съветници не сме правили изявления по този въпрос, така че всички предположения изначално са без никаква основа.​