Атакуващият футболист на Ливърпул Садио Мане сподели, че е готов отново да играе като централен нападател в дербито с Евертън, ако това се налага.

Сенегалецът се представи отлично в мача с Уотфорд през седмицата, когато зае мястото на контузения Роберто Фирмино. Мане реализира две попадения, а Ливърпул победи с гръмкото 5:0 в един от най-добрите си мачове от началото на сезона.

Очаква се Фирмино да се завърне за мърсисайдското дерби в неделя.

„Имах късмет да отбележа два гола, но за мен няма значение. Щастлив съм, когато играя отляво  или отдясно на нападението, но ако отборът или треньорът имат нужда аз да играя като централен нападател, ще се опитам отново”, коментира Мане пред Sky Sports.

“Ако трябва да бъда честен, бях изненадан от решението на Клоп. Никога не бях играл на тази позиция преди, бях малко нервен”, каза още той.

„Разбира се, този мач с Евертън е едно от най-важните дербита, защото всички знаем какво искаме този сезон. В крайна сметка това е мач, като всички други. Трябва да се съсредоточим и да дадем всичко, за да го спечелим”, допълни Сади Мане.

Мачът между Евертън и Ливърпул е в неделя от 18,15 часа и може да го наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.