Ръководството на Манчестър Сити ще започне преговори за бъдещето на мениджъра Пеп Гуардиола, чийто контракт изтича след точно една година. Президентът на „гражданите” Халдуун Ал Мубарак заяви, че в разговорите двете страни ще се опитат да намерят „правилното решение”.

След края на сезона, в който Сити спечели четвърта поредна титла, Гуардиола заяви, че е „по-близо до напускане, отколкото до подновяване” на договора си клуба.

“Водили сме този разговор много пъти. Пеп винаги е бил изцяло отдаден на този клуб, изцяло отдаден на всеки един договор, който той е подписвал с нас. Решението за бъдещето му винаги е било решение, което ще вземем заедно. Нямам никакво съмнение, че както винаги сме правили, ще намерим правилното решение както за Пеп, така и за нас”, каза Ал Мубарак.

„Трудно ми е да опиша какво е дал Пеп на тази организация, на този клуб. Може да видите всички рекорди, той е записал почти всеки един рекорд. Това са рекорди, които според мен ще бъде много трудно някой да счупи или подобри. От спечелването на шест от последните първенства във Висшата лига, до спечелването на четири поредни титли, броя на победите, и още, и още, и още”, каза още той.