Манчестър Сити подаде приложение за планиране за увеличаване капацитета на стадион „Етихад“ на над 60 000, докато същевременно добави хотел, музей и други съоръжения в инвестиция за 300 млн. паунда. Плановете ще добавят около 7000 нови седалки към стадиона, наред с нова покрита фензона, клубен магазин, музей и хотел с 400 легла.

Миналата седмица „Етихад“ бе включен в списъка с десет стадиона, които ще приемат мачове, ако съвместната кандидатура на Великобритания и Ирландия за организирането на Евро 2028 е успешна, като кандидатурата даде планиран нов капацитет на съоръжението от 61 000 седящи места.

35 снимки

„През последните няколко месеца развивахме концепции и дизайни за най-добро възможно изживяване за привържениците и ежегодно забавление и дестинация за развлечение на стадион „Етихад“ и сме щастливи от предаването на приложение за планиране на Съвета на Манчестър Сити. Заедно с всички клубни новости, осигуряването на полза на нашата местна общност е ключов приоритет и ние вярваме, че тези предложения ще донесат дългосрочни икономически и социални възможности, надграждайки върху работата в източен Манчестър от Сити Футбол Груп от 2008-а насам“, се казва в изявление на генералния директор по операциите в клуба Дани Уилсън.

Откакто се стигна до закупуване от Абу Даби преди 15 години, районът около „Етихад“ бе трансформиран. Кампусът на „Етихад“, който се състои от тренировъчното игрище и клубните офиси, отвори врати през 2012, а предишно увеличение на южната трибуна на стадиона бе завършено три години по-късно.