Манчестър Сити се класира за четвъртфиналите за Карабао Къп, след като се наложиха с категоричното 3:0 над Бърнли като гост. В герой за „гражданите“ се превърна Рахийм Стърлинг, който реализира две попадения във вратата на домакините, а едно добави новото попълнение Феран Торес.

Възпитаниците на Пеп Гуардиола през целия мач контролираха действията на терена. В 13-ата минута Манчестър Сити имаше възможност да открие резултата, но Пийкок-Фарел се намеси решително след удар от малък ъгъл на Рахийм Стърлинг.

В 19-ата минута „гражданите“ организираха бърза атака. Кевин Де Бройне изведе отлично Рахийм Стърлинг зад гърба на отбраната. Крилото напредна и стреля в долния десен ъгъл, но отново вратарят на Бърнли бе последна преграда и не позволи топката да влезе в мрежата.

Малко по-късно вратарят на домакините спря и силен удар на младия Коул Палмър.

Логичното се случи в 35-ата минута, когато най-после топката влетя в мрежата на домакините. Ферлан Менди центрира остро в наказателното поле, където от точката на дузпата Рахийм Стърлинг с топовен изстрел реализира в десния ъгъл.

„Гражданите“ стартираха отлично второто полувреме. В 48-ата минута Феран Томас центрира в малкия пеналт, където Стърлигн отблизо за втори път вкара топката в мрежата на Бърнли.

В 65-ата минута дойде и ред на асистентът за втория гол да запише името си сред голмайсторите. Феран Торес овладя в наказателното поле и с премерен изстрел в долния ляв ъгъл реализира – 3:0. До края на двубоя не паднаха още попадения и Манчестър Сити се класира за четвъртфиналите в турнира.