Манчестър Сити победи Брайтън и си върна от Ливърпул първото място във временното класиране на английската Висша лига.„Гражданите" бяха изместени от челната позиция след победата на Ливърпул над Манчестър Юнайтед с 4:0. Марез откри в 53-тата минута след пробив на Де Бройне и серия от рикошети. 12 по-късно Фодън удвои след нов рикошет. Бернардо Силва пък направи 3:0 в 82-ата минута.

Gulliver/GettyImages
30 снимки

Гостите бяха много организирани до почивката и въпреки натиска на манчестърци, до гол не се стигна. Де Бройне нанесе един опасен удар от около 25 метра, който премина встрани, а единственият точен изстрел в актива на Сити преди почивката отправи Бернардо Силва. Това се случи в 28-ата минута, но Санчес се справи без особен проблем.

В началото на втората част Сити изпълни три корнера пред вратата на „чайките“, но изстрели на Кансело и Родри бяха отклонявани встрани от целта.

В 53-ата минута домакините организираха контраатака, след която, не без помощта на късмета, излязоха напред в резултата. Де Бройне изнесе през центъра, Кайседо опита да го фаулира, но не успя. След рикошет топката се озова в Марез, чийто удар откри резултата, не и без помощта на още един рикошет.

В 65-ата минута Фодън удвои. Марез изпълни ъглов удар по земя към английския национал, който стреля от 20-ина метра. Топката отново рикошира във футболист на гостите и значително промени траекторията си, ставайки непосилна за Санчес.

В 82-ата минута Бернардо Силва с прецизен изстрел от границата на наказателното поле направи резултата 3:0, с което окончателно сломи съпротивата на Греъм Потър и неговите възпитаници.