Английският шампион Манчестър Сити излезе на първа позиция в класирането на Висшата лига след успех с 4:2 срещу Кристъл Палас. „Гражданите“ допуснаха първите две попадения след автогол на Джон Стоунс и точен удар на Йоахим Андерсен, но след почивката всичко се промени. Бернардо Силва изравни началото на частта, а Ерлинг Халанд вкара три гола в рамките на 19 минути за крайното 4:2.

Още в първата минута вратарят на лондончани Гуаита трябваше да се намесва, но в четвъртата минута падна гол във вратата на „гражданите“. След центриране от фаул на Езе защитата на домакините не се ориентира добре, топката се отклони в Стоунс и се озова в мрежата. Едерсон също имаше вина за попадението, тъй като излезе далеч от голлинията и не успя да се намеси добре, след което се стигна до нарушението, довело до гола.

Отборът на Гуардиола владееше топката в големи периоди и правеше опити да изравни, но не много успешно. Халанд на два пъти завърши атаки, но прати топката покрай вратата. Палас като цяло се справяше с атаките на съперника. В 21-ата минута лондончани стигнаха до втори гол. Попадението падна отново след центриране на Езе от статично положение, този път от ъглов удар. Защитата на Ман Сити отново не се ориентира и остави Андерсен непокрит, а бранителят с насочи топката покрай Едерсон.

Силен удар на Дукуре в 28-ата минута отиде право в ръцете на Едерсон. При изнасянето на топката от страна на вратаря Одсон Едуард сложи крака си, пресече опита за подаване и прати топката в мрежата, но съдията прецени, че това е нарушение и не зачете попадението. Малко преди почивката Бернардо Силва центрира, а Фодън засече топката с глава, но я прати над вратата.

Gulliver/GettyImages
93 снимки

Отборът на Гуардиола не започна второто полувреме на високо темпо. Въпреки това „гражданите“ се върнаха в мача в 53-ата минута. Бернардо Силва получи топката от Родри, проби по границата на наказателното поле и стреля. Кълбото се отклони леко в Шлуп и не остави шансове на Гуаита.

Манчестър Сити имаше предимство през второто полувреме и притисна съперника, въпреки че не играеше един от най-добрите си мачове. След час игра Бернардо Силва направи страхотен пробив, но завърши с удар покрай вратата. Гуардиола пусна в игра Гюндоган и Алварес на мястото на Кансело и Марез. Секунди след смените домакините изравниха. Фодън отлично овладя топката и прекрасно намери Халанд, който се разписа след удар с глава.

Норвежецът отбеляза втория си гол в 70-ата минута и обратът на Сити бе пълен. След отлична комбинация в наказателното поле топката стигна до Стоунс. Бранителят не успя да отправи точен удар, но опитът му се оказа перфектно подаване към норвежеца и той не сбърка. Халанд стигна до първия си хеттрик за Ман Сити в 81-ата минута, когато бе изведен от Гюндоган.

След успеха Ман Сити води в подреждането с десет точки, докато Палас е 13-и с четири пункта. В следващия кръг лондончани приемат Брентфорд, докато Сити са домакини на новака Нотингам Форест.