Ръководството на Манчестър Сити ще разговаря с германския национал Лeрой Сане относно нов контракт. 22-годишният футболист има все още две години и половина оставащи от настоящия му договор с ,,гражданите“.

Атакуващият полузащитник се присъедини към състава на Пеп Гуардиола от Шалке 04 през 2016 година за сумата от 37 млн. паунда.

От клуба вече са се срещнали с представители на крилото в опит да го убедят да остане на ,,Етихад“ за още няколко сезона.

Сане имаше основна роля за титлата на Сити през изминалата кампания и спечели наградата за най-добър млад играч на миналия сезон във Висшата лига. Въпреки трудния старт на новата кампания, Сане е в дългосрочните планове на Гуардиола. Той бе оставен извън състава на ,,гражданите“ за домакинството на Нюкасъл заради лоша дисциплина, а по-рано не бе повикан от селекционера на националния отбор на Германия Йоахим Льов за Световното първенство в Русия.

Шампионите на Англия ще се опитат да обвържат с клуба Сане в дългосрочен план, след като вече сториха това с Кевин Де Брюин, Габриел Жезус, Едерсон и Николас Отаменди през миналата година. Давид Силва и Фернандиньо пък подписаха краткосрочни сделки заради възрастта си, които ги оставят на ,,Етихад“ за още един сезон, а през изминалия месец Серхио Агуеро удължи своя контракт с тима до юни 2021 година.

Сити се надяват да преподпишат нова сделка с Рахийм Стърлинг, както и Илкай Гюндоган и Фил Фодън. Тримата, заедно с Фабиан Делф, са с изтичащи договори в края на следващия сезон. Мениджърът на ,,небесносините“ Пеп Гуардиола наскоро говори за нов договор и на капитана Венсан Компани. Белгийският централен защитник, който е в клуба от 2008 година насам, става свободен агент през следващото лято.