Манчестър Сити постигна разгромна победа с 5:0 срещу Кристъл Палас от шестия кръг на Висшата лига. По този начин „гражданите“ останаха начело на класирането в английското първенство. В същото време Кристъл Палас продължава да няма отбелязан гол от началото на сезона.

Манчестър Сити можеше да поведе в резултата още в 7-та минута, когато Кевин Де Брюин направи много добро отиграване, а Мамаду Сако се опита да избие топката, но за малко не си вкара автогол и изпрати кълбото в гредата.

Уейн Хенеси направи впечатляващо спасяване в 12-та минута, когато отрази удара на останалия сам срещу него Фернандиньо.

Кристъл Палас можеше да изненада домакините в 18-та минута, когато след удара на Рубен Лофтъс-Чийк топката се спря в гредата.

Бенжамен Менди получи контузия в 22-та минута и шест по-късно бе сменен принудително от Данило.

Кристъл Палас можеше да се възползва от ситуацията, в която Манчестър Сити бе с човек по-малко на терена. В 27-та минута пред Лофтъс-Чийк се откри нова страхотна възможност, но ударът му не бе точен.

Лерой Сане комбинира отлично със Серхио Агуеро в 33-та минута, но ударът на аржентинеца изпрати топката над напречната греда в аут.

Манчестър Сити поведе в 44-та минута, когато Давид Силва пусна извеждащ пас към Лерой Сане в наказателното поле на Кристъл Палас. Германският футболист овладя топката, преодоля един съперник играч и прокара топката между краката на Уейн Хенеси за 1:0.

Манчестър Сити удвои своята преднина в 51-та минута, когато Лерой Сане пусна отличен пас към Рахийм Стърлинг, който отблизо не пропусна да вкара.

Стърлинг направи сериозен пропуск в 53-та минута, когато можеше да направи резултата 3:0.

Манчестър Сити вкара трети гол в 59-та минута, когато Кевин Де Брюин центрира в наказателното поле на Кристъл Палас, след което Серхио Агуеро подаде към Стърлинг, който не пропусна да вкара в опразнената врата.

Манчестър Сити продължи да доминира и в 60-та минута Хенеси се отличи с невероятно спасяване след удара на Лерой Сане.

Манчестър Сити поведе с 4:0 в 79-та минута, когато Сане центрира в наказателното поле на Кристъл Палас, където Серхио Агуеро стреля с глава, а Хенеси не се намеси по най-добрия начин и топката влетя във вратата му.

Манчестър Сити отбеляза пети гол в 89-та минута, когато Давид Силва подаде към Фабиан Делф, който с много хубав удар от границата на наказателното поле на Кристъл Палас изпрати топката в горния ляв ъгъл на вратата на Хенеси.

Манчестър Сити има актив от 16 точки, докато Кристъл Палас е последен с 0 и без нито един отбелязан гол.