Манчестър Сити излезе с официално изявление, в което отрича появилата се по-рано информация, в която е цитиран президентът на клуба Халдун Ал Мубарак. По-рано през деня се появи информация, в която Ал-Мубарак заявява, че „гражданите“ са предлагали три пъти по-голяма заплата на Меси, за да подпишат с него, но аржентинецът е отказал отправеното му предложение.

„Ние категорично отричаме истинноста на изявлението, което е публикувано и цитиран нашия президент“, се казва от страна на английския клуб.

Историята започна след видеоклип, в който Ал Мубарак е запитан дали има футболист, който би искал да привлече, но това не е станало. Той отговаря: „Да, Меси“.

След този отговор, бе публикувано изявление на президента пред медиите: „Ние искахме от Гуардиола да говори с Меси. Бяхме готови да му предложим три пъти по-голяма заплата от тази, която получава в Барселона, но той не прие отправеното му предложение.“

„Няма видеоклип, който да потвърди подобно изявление. Изказването на Ал-Мубарак е изфабрикувано, а Манчестър Сити го отрича напълно и моли медиите да не го повтарят“, се казва в изявлението публикувано от английския клуб.

Босът на Сити с голямо признание за Меси