Отборът на Манчестър Сити не срещна никакви трудности срещу Борнемут при гостуването си в Южна Англия. „Гражданите” разбиха своя противник с 4:1 и отново се доближиха на две точки до лидера Арсенал, който по-рано днес също записа успех с 1:0 над Лестър. Лондончани обаче са с мач по-малко от тима на Пеп Гуардиола.

34 снимки

Головете за „гражданите” вкараха Хулиан Алварес, Ерлинг халанд, Фил Фоудън, а Крис Мефам си отбеляза автогол. Почетното попадение на домакините бе дело на Лерма в края на срещата.

С попадението си за 2:0 в полза на гостите, Ерлинг Халанд счупи пореден рекорд във Висшата лига за Манчестър Сити. Норвежецът се превърна във футболиста с най-много голове за Сити в един сезон. Попадението бе негово 27-о за първенство, изпреварвайки с един гол легендата Серхио Агуеро. Аржентинецът вкара 26 гола за целия сезон 2014/2015, докато Халанд постига тази бройка само в 24 мача.

Гостите започнаха силно двубоя и още в първите минути успяха да упражнят натиск. Още в  15-ата минута удар на Ерлинг Халанд срещна гредата, а секунди по-късно Хулиан Алварес на празна врата даде аванс в полза на Сити.

Хсланд се разписа за 2:0 в 29-ата минута след асистенция на Фил Фоудън. В последните секунди на първото полувреме Фоудън покачи аванса на гостуващия отбор на три попадения. Автогол на Крис Мефъм в 51-ата минута направи задачата на Сити още по-лесна.

Почетното попадение в полза на "черешките" беше дело на Джеферсън Лерма в 83-ата минута на двубоя.

Манчестър Сити има актив от 55 точки на второ място в класирането, като изостава на 2 зад лидера Арсенал, който има един изигран двубой по-малко.

Борнемут е на 19-та позиция и продължава да бъде сериозно застрашен от изпадане. 

По-късно тази вечер Ливърпул гостува на Кристъл Палас, а в неделя е лондонското дерби между Тотнъм и Челси. Утре е и финалът в турнира за купата на Лигата между Нюкасъл и Манчестър Юнайтед.