Манчестър Сити се справи със съпротивата на Борнемут в двубой от 25-ия кръг на Висшата лига. Момчетата на Пеп Гуардиола реализираха две попадения, уцелиха две греди, но Жезус се контузи и напусна терена през първата част. Стърлинг откри резултата в 29-ата минута, а през второто полувреме автогол на Тайрън Мингс оформи крайния резултат.

Съпротивата на домакините издържа до 29-ата минута, когато Рахим Стърлинг откри резултата. Английският национал се възползва от акция на Серхио Агуеро, който създаде суматоха в защитата на домакините и отблизо се разписа за 1:0 в полза на "гражданите".

През втората част Агуеро протегна крак и засече топката, но кълбото се чукна в Мингс и попадна в мрежата на Боруц за 0:2 в 69-ата минута. Сане нацели гредата в 83-ата минута, а през пъровото полувреме същото упражнение направи и Стърлинг в 27-ата минута на двубоя.

Лошата новина за мениджъра на „гражданите“ Пеп Гуардиола обаче е контузията на Габриел Жезус. Бразилецът пострада още в 14-ата минута и бе заменен секунди по-късно.

19-годишният Жезус, пристигнал тази зима от Палмейрас след трансфер на стойност 50 милиона евро, вкара три гола в последните два мача на Сити.

В същото време Борнемут даде две жертви, след като принудително терена напуснаха Джак Уилшър и Франсис.

След успеха "гражданите" са втори във временното класиране с 52 точки. Лидерът Челси има 60 т. Борнемут остава 14-и с 26 т.