Манчестър Сити и Ливърпул се изправят един срещу друг днес в мач от осминафиналната фаза на Купата на лигата. Срещата е с начален час 22:00 и може да я наблюдавате на живо по DIEMA SPORT 2.

"Гражданите" ще преследват нов триумф в Карабао къп, но ще трябва да отстранят сегашният победител в турнира. Пеп Гуардиола не съобщи за проблеми с контузени футболисти, но се очаква да даде почивка на някои от играчите, които участваха на Световното първенство. Ерлинг Халанд е готов за игра и се предполага, че ще е титуляр. Преди паузата за Мондиала в Катар Манчестър Сити допусна изненадваща загуба като домакин от Брентфорд и сега ще преследва задължителна победа над именития си съперник.

Ливърпул изпитва трудности от началото на сезона и може би най-голямото препятствие за него е именно гостуване на "Етихад", макар и в турнира за Купата на лигата. Значителна част от футболистите на Юрген Клоп не взеха участие на Световното първенство и той ще може да разчита на достатъчно качествен състав в срещата с Манчестър Сити. Диого Жота, Луис Диас и Артур Мело лекуват дългосрочни травми и няма да са на линия за сблъсъка.

Срещата между Манчестър Сити и Ливърпул обещава да е изключително интересна, а шоуто е гарантирано.